De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zweving

Functies

f(x) = sin2/5px
g(s) = sin2/7px
s(x) = f(x) + g(x)

vraag: waarom is de grafiek van s geen sinusoide?
mijn antwoord: er worden twee sinusoide met ongelijke periode opgeteld, er ontstaat zweving. De somgrafiek is dus geen sinusoide.

antwoord antwoordenboek: binnen een periode zijn er verschillende maxima en minima.

dat is toch een uitleg van wat zweving precies is?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009

Antwoord

Ik zou met jouw antwoord ook wel tevreden zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 april 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3