De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Baansnelheid

Bereken in welke punten de baansnelheid maximaal is.

v = 6 |sin(t)|
Maxima vinden door v = 0

v = 6 |sin(t)| = 0
sin(t) = 0

t = 0 + k*2p of t = p + k*2p
Domein: [0, 2p]

dus t = 0, p, 2p
coordinaten:

x = 3sin0 - sin(3*0) = 0
y = 3cos0 - cos(3*0) = 2
geeft: (0,2)

x = 3sinp - sin(3*p) = 0
y = 3cosp - cos(3*p) = -2
geeft: (0,-2)

x = 3sinp - sin(3*2p)= 0
y = 3cosp - cos(3*2p)= -4
geeft: (0,-4)

klopt dit?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 april 2009

Antwoord

Nee dat klopt niet; de baansnelheid is bij deze opgave minimaal als v=0.
Wellicht is het verstandig, als je nog vragen heb over deze opgave, het knopje "reageer" rechtsonder te gebruiken, in plaats van een nieuwe vraag te starten.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 april 2009
 Re: Baansnelheid 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb