De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Discrete kansverdeling

dag meneer of mevrouw,
ik heb een vraagje over kansverdelingen (een oefening)
Een dobbelsteen is 'bewerkt' zodat de kans p op '1' minder is dan 1/6. Uit veel experimenten weet men dat de standaardafwijking op het gooien van '1' gelijk is aan 1.5 . Een experiment bestaat uit 25 worpen. Bepaal p en bereken de kans om juist driemaal '1' te gooien.

ik weet niet erg goed hoe ik dit moet oplossen :$
ik denk dat ik met de gegevens kan doen: s = V(pq)
maar ik weet niet hoe ik hieruit aan de p dan kan geraken?
de s = 3/2 dus dan is dat 9/4 = p-p2 maar dit is een negatieve discriminant wat niet bestaat, hoe kan ik dan p berekenen?
alvast erg bedankt voor uw tijd en hulp :$
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 4 april 2009

Antwoord

Yann,
Ik zou zeggen. 25p(1-p)=9/4.Dus p=0,1.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3