De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Batterijen

Ik heb nog twee vragen:

1.
Na het testen an de geproduceerde batterijen worden de goede verpakt en de defecten gerecycleerd. Men kan aannemen dat 15% van de geproduceerde batterijen moet worden gerecycleerd. Hoeveel batterijen moet je minimum nemen opdat de kans op minstens drie goede batterijen groter is dan 98%?

2.
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de ontvangers van een catalogus een bestelling plaatsen. Wat is de kans dat meer dan 70 van de 100 klanten een bestelling maken?

Dit zijn twee vragen die op elkaar lijken denk ik, maar ik heb geen idee hoe ik eraan moet beginnen.

SP
3de graad ASO - maandag 30 maart 2009

Antwoord

Het zijn twee verschillende vragen die beide met de binomiale verdeling van doen hebben.

1.
X:aantal goed
X~Bin met:
p=0.85
n=?
Eis: P(X3)0.98

2.
X:aantal bestellers
X~Bin met:
p=0.6
n=100
Gevraagd: P(X70)

Zou het daarmee lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3