De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Substitutiemethode

2x+9y=5 -5x+2y=4
-x-4y=2 en nog een x-3y=7

k kom steeds iets anders uit dus k wil graag zekerweten!!!

emma t
Overige TSO-BSO - maandag 16 maart 2009

Antwoord

Dag Emma,
Bedoel je dat je het stelsel vergelijkingen 2x+9y=5 en -5x+2y=4 moet oplossen met de substitutiemethode?
Als je dan een oplossing hebtvoor x en y kan je die waarden invullen in doe twee vergelijkingen en dan moet dat kloppen. Dan weet je zeker dat je het goede antwoord hebt. Je kan de vraag dus zelf beantwoorden!
Maar als je het moeilijk vindt, geef dan jouw oplossingen en de manier hoe je daar aachter bent gekomen, dan kan ik je verder helpen.
Groeten, Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3