De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cyclometrische functies

hey,

gegeven: de functie f(x)= Bgsin (sin x)
1. het domein van f is gelijk aan die van de reële getallen. verklaar dit.
2. Welke functiewaarden bereikt f(x) ?
3. Toon aan, met behulp van de defintie van de boogsinusfunctie, dat f(x)= x+k2p of f(x)= p - x + k2p. hierbij is k een geheel getal. ( de definitie van de boogsinusfunctie is : y= Bgsin x als en slechts als x= sin y)

Alvast bedankt ! :)

Lisa
3de graad ASO - zaterdag 14 maart 2009

Antwoord

Beste Lisa,

Je had ook hier verder kunnen gaan.

1) Wat is het domein van Bgsin(x)? Nu is het argument niet x, maar sin(x). Wat is daarvan het bereik onder het maximaal domein, namelijk alle reële getallen?

2) Uitgaande van 1, wat is het bereik van Bgsin(x)? Zie ook je eigen definitie die je in een vorige reactie gaf.

3) Gebruik de definitie die je zelf gaf (y= Bgsin x als en slechts als x= sin y met y element van [-p/2, p/2]) en kijk eens naar m'n reactie in je vorige vraag.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 maart 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb