De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goiniometrische vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 58499 
de opgave is juist.

ik dacht: 3/4 moet ik gaan vervangen door een sin en daar dan de x uit berekenen. en 3/4 = (Ö3/2)2, en Ö3/2 is gelijk aan sinp/3 (=goniometrische getalen van bijzondere hoeken), zo kwam ik aan (sinp/3)2.

door wat moet ik 3/4 dan vervangen?

bedankt

Aniek
3de graad ASO - maandag 2 maart 2009

Antwoord

Dat helpt niet. In dit geval is a in sina=3/4 geen 'mooie' of bekende hoek. Je zult dus moeten benaderen. Verder gaat het dan zoals 'normaal':

q58523img1.gif

De waarde '0.8481' kan je berekenen met je rekenmachine.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 maart 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb