|
|
\require{AMSmath}
Parametervoorstelling van een cirkelbeweging
Hoe weet ik of de parametervoorstelling van een cirkel in positieve of in negatieve richting draait?
Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden of me in ieder geval op weg kan helpen met een vraag uit mijn boek.
De cirkel met middelpunt (2,1) en straal 3 wordt met constante snelheid doorlopen. De hoeksnelheid is 4 rad/s. Het startpunt is (5,1) De draairichting kan positief, maar ook negatief worden gekozen. Geef bij elk van deze bewegingen formules die de beweging beschrijven. (dus zowel formules voor de positieve draairichting als voor de negatieve draairichting.)
Alvast bedankt! Mvg, Iris
Iris
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 februari 2009
Antwoord
Cirkel in positieve richting is tegen de wijzers van de klok in. Bij start in (1,0) rond de oorsprong krijg je x(t)=cos(t) en y(t)=sin(t). Dat is het begin. Bij negatieve richting wordt y(t)=-sin(t)
...... nu zelf nog even de rest verzinnen.
Met vriendelijke groet JaDeX

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 februari 2009
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|