De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kanswetten

 Dit is een reactie op vraag 58270 
dag meneer, ok
maar ik zie dat wat ik moet berekenen niet helemaal staat zoals ik het moet hebben.
_
ik moet berekenen: P(Ā È B)
dus ook een streep boven de B, ik dacht dat het juist stond maar waarschijnlijk is het veranderd van lijn en daardoor niet juist gekomen (sorry)
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zondag 8 februari 2009

Antwoord

Om vergissingen met het streepje te voorkomen, gebruik ik de apostrofe voor het complement, dus Ā = A'
Gebruik de wet van De Morgan : A'ÈB' = [AÇB]'
en P([AÇB]') = 1 - P(AÇB)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 februari 2009
 Re: Re: Kanswetten 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb