De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Faseverschuiving

 Dit is een reactie op vraag 58170 
Hartelijk dank voor het antwoord.
In het antwoordenboek staat dat ik 0,01 moet delen door de periode 0,05. Kan het zijn dat ze bedoelen dat het gaat om de faseverschuiving met 3sin(x)?

Elian
Iets anders - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Die 0,05 heeft te maken met het feit dat de periode van de grafiek 0,05 is. Dat komt omdat 0,05·40p = 2p = de periode van de sinus is en je de verschuiving als verhouding tov de periode moet uitdrukken. Dus betekent dat dat de tweede grafiek 0,01/0,05 = 1/5 fase verschoven is.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3