De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cumulatieve verdeling

Hoe kan je met behulp van de rekenmachine (Texas Instruments TI-83 Plus) een tabel en een grafiek maken van een cumulatieve normale verdeling?

Ik zal een voorbeeld geven:
Stochast L is Norm(15,2) verdeeld. Maak een tabel van de cumulatieve verdeling van L voor L=0 t/m L=22.

Volgens het boek kan dit met de rekenmachine, maar daar staat niet bij hoe dat dan moet...

M
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 januari 2009

Antwoord

Vul in het Y= scherm bij Y1 in normalcdf(-1E99,X,15,2). (I.p.v -1E99 kun je ook een ander groot negatief getal nemen, b.v. -1000).
Daarna kun je met TBLSET Tblstart op 0 en deltaTbl op 1 zetten.
Met 2nd Table krijg je dan de gewenste tabel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3