De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Torus : inhoud

Beste

Kan iemand me op weg helpen om de inhoud van de torus te bepalen ?
Ik zou deze graag met de parametervgl oplossen
Deze is x = r cos (t)
y = m + r cos (t)

De manteloppervlakte heb ik reeds bepaald, moet ik hier bij de inhoud ook de 2 delen optellen ?
Welke integratiegrenzen neem ik dan ?

Alvast bedankt !

Mathieu

Paelin
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 2 januari 2009

Antwoord

Mathieu,
Ik denk dat je y=m+rsint bedoelt.Hiervan uitgaande is x2+(y-m)2=r2,waaruit volgt dat y=±Ö(r2-x2)+m.De inhoud nu is gelijk aan(x loopt van -r naar +r)=pò(m+Ö(r2-x2))2dx-pò(m-Ö(r2-x2))2dx.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 januari 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb