De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Absolute waarde functies

 Dit is een reactie op vraag 57576 
Voor de eerste vergelijking geld geen oplossing omdat deze negatief is?

Ivo
Student hbo - woensdag 17 december 2008

Antwoord

Voor x-11/2:
-2x-3-4x
2x-30
2x3
x11/2
Maar dan kan niet want het ging hier om x-11/2. Dus geen oplossingen omdat in dit gebied -2x-3 steeds kleiner is dan -4x.

Voor 't tweede stuk:
2x+3-4x
6x+30
6x-3
x-1/2

Dus oplossingen voor -1/2x0

Idem voor 't derde stuk...

De grafiek spreekt wat dat betreft boekdelen:

q57573img1.gif
Uiteindelijke antwoord: -1/2x11/2.

Misschien is het probleem dat je niet precies weet hoe de de absolute waarde werkt?
|2x+3| is hetzelfde als -2x-3 als 2x+30. Bijvoorbeeld voor x=-4. Als je dat invult dan staat er |2·-4+3|=|-8+3|=|-5|=5. Als je x=-4 invult in -2x-3 dan komt er -2·-4-3=8-3=5. Dat komt dan op 't zelfde neer zullen we maar zeggen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3