De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiaal ontwikkeling

Wat is de coefficient voor x2 in de binomiaal ontwikkeling van:
(4x4 - 1/x3)14

Johan
Student hbo - woensdag 17 december 2008

Antwoord

In 't algemeen (binomium van Newton):

q57571img1.gif

Met a=4x4, b=-1/x3 en n=14 ziet de term met x2 (voor een waarde van k) er als zo uit:

q57571img2.gif

Kan je daarmee k bepalen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 december 2008
 Re: Binomiaal ontwikkeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3