De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integralen rationele functie

 Dit is een reactie op vraag 57514 
DagTom,
Je zou de integraal ook in de "differentiaalvorm" kunnen schrijven en dan ziet de vrager direct het resultaat staan met een "ingedekte" (zonder ze echt te schrijven, bedoel ik) substitutie x+2=t bijvoorbeeld ...
òdx/x+2= òd(x+2)/x+2= ln|x+2|+C' of C'=lnc
ln|x+2|+lnC= ln(c(x+2)). Maar met meer ingewikkelde integralen moet je dan vak een compensatieterm geven.
VB: òdx/4x+2= 1/4Dd(4x+2)/4x+2)= 1/4(ln|4x+2|+C of
1/4(lnC|4x+2|).
Groetjes ,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 10 december 2008

Antwoord

Beste Rik,

Zo kan het inderdaad ook, maar niet iedereen ziet deze 'vorm' van substitutie. Ik plaats je antwoord als aanvulling.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3