De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limiet berekenen

 Dit is een reactie op vraag 57504 
hey dank je tom
ik heb t geprobeerd, chack t effe of t goed is.
lim 2/1-(3/x.x/1)+(1/x2.x2/2)=
x®¥

lim 2-3+1/2=
x®¥

lim
x®¥ = 1/2
ik hoop dat t goed is.

ellen
Iets anders - woensdag 10 december 2008

Antwoord

Beste Ellen,

Waar is de breuk heen? Je mag niet zomaar de eerste term uit de teller delen door de eerste uit de noemer enzovoort...

Zoals ik al zei kan je de limiet nu in teller en noemer afzonderlijk nemen, dus:

q57507img1.gif

Behandel nu even teller en noemer apart (maar denk er wel aan dat je nog steeds met deze breuk zit!). Zowel in teller als in noemer heb je drie termen, welke vallen weg? Met "wegvallen" bedoel ik: welke termen worden 0 als x naar oneindig gaat? Dus wat blijft er over, in teller en noemer?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2008
 Re: Re: Limiet berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3