De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snijpunten

 Dit is een reactie op vraag 57362 
als ik 0=-2x+1 oplos krijg ik voor x=1/2

maar hoe kom ik aan die f'(x)=-2x+1

als ik dan verder invul -0.52+0.5+p=0 zou ik op p=-1/4 komen. maar dit klopt niet met het boek

Ivo
Student hbo - maandag 1 december 2008

Antwoord

Die x=1/2 en p=-1/4 kloppen met de gegeven functie.
Een paar mogelijkheden:
-het boek heeft het fout.
-je hebt de verkeerde functie doorgegeven
-je hebt scheef in de antwoorden gekeken.


f '(x) vind je door f te differentieren.

Als je dat nog nooit hebt gehad kun je de zaak ook oplossen door je te bedenken dat de grafiek van f een parabool is.
Als die parabool aan de x-as moet raken betekent dat dat de y-coordinaat van de top 0 is.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3