De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Reeksen met SI

Welk bedrag moet ik nu storten om na 24 jr een zelfde bedrag te hebben als de EW van de dadelijk ingaande prenumerando rente van 24 jaarlijkse termijnen, waarvan de eerste 500 is en elke volgende 200 groter is. SI is 7%. Ik heb: 0.07* ew = 500*1.0725 + ( 200*1.0724 + ... 200*1.072 minus 5100*1.07
2713.72 +( 12449.81-107) - 5457= 137164.14
Het antwoord moet 26.734,56 zijn dit geeft een EW van 135607.50 terwijl ik op 137136.14 kom. Een verschil van 1528.64. Als ik dat vermenigvuldig met .07 kom ik op 107. Ergens zit dus een fout van 7%. Waar ??

piet h
Student hbo - zaterdag 29 november 2008

Antwoord

Piet,
De gevraagde storting is de contante waarde van de prenumerando rente.En de
C.W.= 500+700/1,07+ 900/1,072+....+5100/1,07^23=26.734,56.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3