De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Parabolen

Bepaal de vergelijking
Top (3,0)
Punt(-1,-2)

f(x)=a(x-3)2+0
f(x)=a(x-3)2
-2=a*16

f(x)=-1/8x2

Wat doe ik hier fout ?

Ivo
Student hbo - maandag 24 november 2008

Antwoord

Je moet het punt(-1,-2) invullen in:

f(x)=a(x-3)2

Dat geeft -2=a(-1-3)2 en dat is 16a=-2 inderdaad. a=-1/8. De formule voor de parabool wordt dan:

f(x)=-1/8(x-3)2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3