De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen

Ik kom niet uit deze opgave:
los x op uit:
x2 + x-2 = 3
Ik zou naar een abc moeten, maar ik heb geen idee hoe dat moet. Help...

Sedeci
Iets anders - zaterdag 22 november 2008

Antwoord

Vermenigvuldig eerst beide leden eens met x2. Je krijgt dan:

x4+1=3x2
x4-3x2+1=0

...zou het dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 22 november 2008
 Re: Vergelijking oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3