De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Arctangens

waaraan is arctang(x) + arctang (1/x) gelijk? voor x ¹0
mijn redenering is als volgt. neem rechtoekige driekhoek. voor hoek a ( niet de rechte hoek)hoek a is arctang (x) hoek b geld is arctang 1/x. hoek a + hoek b = 0,5pi.
volgens mij klopt dit wel. maar nu de volgende vraag?

bewijs dit met de formule:
Tang ( p + q) = (Tang (p)+ Tang (q)) / (1- Tang(p)´Tang (q)).

ik heb geen idee hoe ik dit moet doen. ik kan zeggen arctang x = p en arctang 1/x = q maar daar los ik toch niets mee op denk.

aub uitleg en uitwerking. bijvoorbaat dank jan.

jan he
Student hbo - vrijdag 21 november 2008

Antwoord

Als p=arctan(x) dan tan(p)=x en als q=arctan(1/x) dan tan(q)=1/x. Stop dat nu in de formule voor tan(p+q).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 november 2008
 Re: Arcentanges 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3