De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De top bepalen van een parabool

Bepaal de top: y=2x2-8x

Kwadraat afsplisten

y=(x-2)2-4
Welke stap vervolgens dan ?

Ivo
Student hbo - zondag 16 november 2008

Antwoord

Als je een kwadraat afsplitst dan moet het wel kloppen!

y=2x2-8x
y=2(x2-4x)
y=2((x-2)2-4)
y=2(x-2)2-8

De top is (2,-8).

Die factor 2 kan je dus niet 'zomaar' wegpoetsen dus!

Op 2. De top van een parabool bepalen staat een 'handiger' methode om de top van een parabool te bepalen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3