De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

tga+sina = ?

hello hier ben 'k weer :-)

heb hier nog een probleempje : antwoord weet ik al, maar 'k ben in de werkwijze geïnteresseerd, omdat die niet in het handboek staat.
opdracht : vereenvoudig (=schrijf als een product o.a. met formules van Simpson) : tga+sina = ?
het antwoord is : 2tga * cos2(a/2)

bye,

Vince

Vincen
3de graad ASO - zondag 1 december 2002

Antwoord

sina/cosa + sina = (sina/cosa). (1 + cosa)

Op grond van de formule cos2a = 2.cos2a - 1 kun je nu ook schrijven cosa = 2.cos21/2a - 1 ofwel cosa + 1 = 2.cos21/2a

Vervang in de eerste tussenvorm het gedeelte (1 + cosa) door wat hierboven staat, en je bent er.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 december 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb