De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Bepaal het domein

 Dit is een reactie op vraag 56590 
Bedankt. Inderdaad, niet direct. Nu moet ik de grafiek tekenen met maxima, wat gelukt is. Vervolgens moet ik met de tussenwaardestelling bewijzen dat deze functie minstens één 0 punt heeft.

Maar daar kom ik niet uit omdat ik in de grafiek geen 0 punt af kan lezen in het domein. Kun jij mij in de goede richting sturen?

Tussenwaarde stelling zoals die in mijn boek staat:
Zij f een continue functie op een gesloten en begrensd interval [a,b], met f(a) f(b). voor iedere y tussen f(a) en f(b) is er een c Î a,b waar f(c) = y.

Barry
Student hbo - woensdag 8 oktober 2008

Antwoord

Kies bijvoorbeeld a=1/6p en b=1/3p.

f(a)=ln(1/6p(1+atan(1/6p)))=
ln(1/6p(1+1/Ö3)).
Ga na dat f(a)0.

f(b)=ln(1/3p(1+atan(1/3p)))=
ln(1/3p(1+Ö3)).
Ga na dat f(b)0.


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3