De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Bepaal het domein

 Dit is een reactie op vraag 56588 
x=0
of een waarde waarvoor geldt: arctan(x)= -1 maar geen idee hoe dat kan bepalen. -1 ligt wil in het bereik van de arctan(x) dus zou moeten kunnen denk ik.

Barry
Student hbo - zaterdag 27 september 2008

Antwoord

Omdat arctan de inverse is van tan is de oplossing van arctan(x)=-1 gelijk aan x=tan(-1)=-tan(1). Dit kun je verder niet vereenvoudigen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 september 2008
 Re: Re: Re: Re: Bepaal het domein 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3