De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oplossingsverzameling wortelfuncties

 Dit is een reactie op vraag 56508 
x-3 = Ö(5-x)

Oh ik moet hier de conclusie trekken dat x= 3. dus mijn voorwaarde x tussen 0 en 5 bijstellen aan x3 klopt dit?? of begrijp ik er nu helemaal niets van. als ik het goed begrijp moet ik uit de 4e regel concluderen dat x=3 en dat mijn overige uitwerking klopt. klopt dit allemaal?? BVD

jan
Student hbo - woensdag 17 september 2008

Antwoord

Dag Jan,

Je begint goed door een oplossing te zoeken in het interval [0,5].
Immers, het linker lid is alleen gedefinieerd voor x 0 en het rechter lid alleen voor x 5.

En dan, inderdaad, alleen onder de voorwaarde x 3 is kwadrateren toegestaan.
En dus is slechts x = 4 een oplossing.

Nog een suggestie hierbij: teken de grafieken van f(x) = Öx en
g(x) = 1 + Ö(5-x) eens.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 september 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3