De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Stelsel van vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 56492 
Jij of jullie zijn fantastisch! Bedankt he, maar met die laatste vraag bedoel je dat z niet negatief kan zijn denk ik. Als z=x2 dan kan z niet negatief zijn toch? Of bedoelde je nog iets anders.
z2 -4z + cē het klopt toch dat dit onderstaand is he?
(z-2)2 . ( c-2).(c+2)= 0

jan
Student hbo - zondag 14 september 2008

Antwoord

Als je bijvoorbeeld als oplossing zou vinden z=-1? Dan zou x2=-1 moeten zijn maar dat gaat dat gaat niet... inderdaad.

Ik weet niet wat je met (z-2)2·(c-2)·(c+2)=0 bedoelt. Het is zeker niet gelijk aan z2-4z+c2=0. Ik weet niet hoe je er aan komt en wat je er aan zou hebben...

Je bedoelde natuurlijk (z-2)2+(c-2)(c+2)=0. Ok...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 september 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3