De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossenherschrijven

Hallo,

Ik begrijp niet hoe ik t2t-s=3s kan schrijven als t=3s26s-1 Ik bedoel zou je dit stap voor stap aan kunnen geven. Als ik beide kanten vermenigvuldig met 2t-s krijg ik toch t=(2t-s)3s en hoe kan ik daar dan t=3s26s-1 van maken. Alvast bedankt.

Ronald
Iets anders - donderdag 4 september 2008

Antwoord

Als je in t=(2t-s)*3s de haakjes wegwerkt krijg je t=6st-3s2
Breng je nu 6st naar links dan krijg je t-6st=-3s2 oftwel 6st-t=3s2
Vervolgens schrijf je 6st-t als (6s-1)t
Je hebt dan
(6s-1)t=3s2
Nu links en rechts delen door 6s-1 en je hebt t=3s2/6s-1

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 september 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3