De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Samengestelde trillingen

Geachte meneer/mevrouw

Ik zit met het volgende vraagstuk. Gegeven zijn:
u1=sin(600pt)
u2=sin(600p(t-0,001))
u3=2+1.5sin(600p(t-0,002))

Nou moet ik de formules opstellen van
u4=u1+u2
en u5=u2+u3 in de vorm y=a+bsin(c(x-d))

Als de grafieken u4 en u5 teken krijg ik een hele andere periode dan ik wiskunde zou berekenen. De rest lukt me wel, maar kunt u mij helpen met het berekenen van de periode.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet

Anne

Anne
Student hbo - donderdag 21 augustus 2008

Antwoord

dag Anne,

Volgens mij is de periode van alle vijf de functies gelijk aan 2p/600p=1/300.
Wat had jij dan als resultaat?

groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 22 augustus 2008
 Re: Samengestelde trillingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3