De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijdende cirkels

Hallo Wisfaq,
C(M,r) en C(N,s) zijn snijdende cirkels
C(M,r) : x2+y2+ax+by+c=0 (1)
C(N,s) : x2+y2+a'x+b'y+c'=0 (2)
en a¹ a'
Nu moet ik verklaren dat :
(a-a')x+(b-b')y +c-c'=0 (3)een vergeliojking van de rechte is door de snuijpunten van dez 2 cirklels....
Als ik (1)-(2) bereken bekom ik het vovenstaande.
Is het dan de bedoeling deze vergelijking (3) op te lossen naar y en in te brengen in (1) of (2).Dan kan ik een vergelijking herschikken als vierkantsvergelijking in één variabele x maar dat wordt een reuzenwerk.
Of ga ik te ver ..?
Groeten

Rik Le
Ouder - donderdag 7 augustus 2008

Antwoord

Veel te ver. Als voor een punt (x,y) zowel (1) als (2) geldt, dan ook de vergelijking die je bekomt als je beide van elkaar aftrekt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3