De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken zonder rekenmachine

Hoe zou je de tangens kunnen berekenen zonder rekenmachine, en hoe zou je de lengte van een lijn kunnen bereken zonder een rekenmachine.

Voorbeeld:

- driehoek ABC
- B is 90 graden
- AB is 12
- BC is 5
Bereken hoek A

Normaal gesproken pak je dit gewoon aan met je rekenmachine:

tan hoek A = (overstaande zijde / aanliggende zijde)
tan hoek A = (5 / 12) = 0.417

tan-1(0.417) $\to$ // hoe kan je dit zonder rekenmachine berekenen ?

hoek A = 23 graden

Met vriendelijke groet,

Bryan

Bryan
Student hbo - zaterdag 2 augustus 2008

Antwoord

Niet, de waarden van de goniometrische (sin, cos en tg) en inverse goniometrische (bgsin, bgcos en bgtg) functies zijn op een paar speciale gevallen na niet op een andere manier uit te drukken dan decimale benaderingen. Die laatste kan je eventueel met heel veel bloed zweet en tranen met pen en papier bepalen, maar als het toch maar benaderingen zijn, kan je evengoed je ZRM er bij halen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 augustus 2008
 Re: Bereken zonder rekenmachine 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3