De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee manieren berekening omslagpunt

Gegeven:

Kosten per maand voor LPG is € 100,- belasting, en € 0,10 p/km.
Kosten per maand voor benzine is € 30,- belasting en kost € 0,25 p/km.

Bereken op TWEE manieren bij hoeveel km per jaar rijden op LPG even duur is dan op benzine.

1e manier: is verschil in constante kosten per jaar / verschil in prijs per km. Dit is dan € 840,- / € 0,15 = 5.600 km. Wie weet er nog een andere manier hoe ik aan dit antwoord kan komen ?

raymon
Iets anders - maandag 21 juli 2008

Antwoord

Hallo

Stel
x = aantal kilometer,
k1 = kosten voor LPG en
k2 = kosten voor benzine.

Dan is
k1 = 1200 + 0,10.x
en
k2 = 360 + 0,25.x

Stel k1 = k2 en bereken x.
Rekenkundig komt dit neer op dezelfde bewerking.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3