De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functievoorschrift van een gebroken functie opstellen

L.s

bij het opstellen van een functie kfijg ik deze info=
-1.5=a/6+b
-2(een derde)=a/-9+b (a/-9 = a delen door -9)

nu begrijp ik dat ik deze als een stelsel van vergelijkingen in a en b moet oplossen.
de gebruikte methode is de elimineer methode.
Nu is mijn vraag hoe werk ik die a/-9 en a/6 weg?
want het is toch een breuk?

dank jullie wel alvast?

alex
Student hbo - zondag 20 juli 2008

Antwoord

Alex,
Vermenigvuldig de eerste vergelijking met 6 2n de tweede met 9.De eerste wordt dan a+6b=-9.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3