De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cosx

Ik weet dat geldt:
cosx = sin(1/2p-x )

Maar bij de uitwerking van een opgave gebruiken ze:

cosa = sin(x + p/2 )

Ik begrijp niet waarom x de ene keer positief en de andere keer negatief is. Heeft dit te maken met de grootte van de hoek? Alvast bedankt voor uw reactie.

Barry
Student hbo - vrijdag 18 juli 2008

Antwoord

Kijk naar de grafiek van de sinusfunctie: die is symmetrisch om p/2 en dus sin(p/2+x)=sin(p/2-x).
Alternatief: ook geldt sin(x)=sin(p-x) (teken maar eens wat driehoeken met complementaire hoeken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3