De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Machtsverheffen

 Dit is een reactie op vraag 56106 
Het is inderdaad zonder haakjes.
Mijn vraag is hoe ik de berekening moet uitvoeren.
Bedankt alvast.
Groet

Marojo
Student hbo - woensdag 16 juli 2008

Antwoord

Bereken eerst 43=64 en dan bereken 264. Je rekenmachine of Excel laat het al snel afweten. Excel geeft 1,84467E+19 maar is dan slechts een benadering. Maar het kan natuurlijk wel met pen en papier:
          2 = 21
4 = 22
8 = ...
16
32
64
128
256
512
1024
2048
4096
8192
16384
32768
65536
131072
262144
524288
1048576
2097152
4194304
8388608
16777216
33554432
67108864
134217728
268435456
536870912
1073741824
2147483648
4294967296
8589934592
17179869184
34359738368
68719476736
..en dan zo door tot de 64. Bedoel je dat?

Maar je kunt ook (232)2 doen... dus zet 4294967296 onder elkaar en dan rekenen!
4294967296
4294967296
----------x
.........6
Ook nog een lekker werkje...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3