De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeken vermenigvuldigen

hoe vermenigvuldig ik hoeken
vb 51°45'33''x4=

zander
Ouder - woensdag 27 november 2002

Antwoord

Hoi,

Je kan best die hoekmaat in decimale vorm uitdrukken. Eén manier is om dat in radialen om te zetten (zoals op Radialen en graden, minuten en seconden).
Het kan ook eenvoudiger:

Die 45' stellen eigenlijk 45 60'sten van een graad voor en die 33" stellen 33 60'sten van een minuut of 33 3600'sten van een graad voor. Als we alles in graden zetten hebben we dus: 54+45/60+33/3600=51.75917°.
Dit maal 4 is dus 207.03667°.

Nu moeten we dit opnieuw in graden zetten:
Er zijn 207 volle graden en 0.03667 fracties van een graad.
Dit zijn 60x0.03667=2.20000 minuten.
Dus: 2 minuten en 0.20000 fracties van een minuut.
Dit zijn 60x0.20000=12.00000 seconden of 12 volle seconden en geen fracties van een seconde. Samengevat is dit dus: 207°2'12"


Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 november 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb