De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Kortste afstand tussen twee parabolen

 Dit is een reactie op vraag 55898 
Nog steeds is mij niet duidelijk dat je uit die twee eisen mag zeggen/overgaan tot het optellen van elkaar.

mvg

Thom
Iets anders - vrijdag 6 juni 2008

Antwoord

Waarom niet? Dat doe je bij het oplossen van een stelsel vergelijkingen toch ook?

2x+3y = 5
x-3y = 7

= 3x = 12
= x = 4

Uit twee feiten mag je toch steeds conclusies trekken? Wel uit p=0 en q=0 leid ik af dat p+q=0. Het omgekeerde is natuurlijk niet noodzakelijk waar, maar dat beweer ik ook niet. Ik combineer gewoon twee "gegevens" tot een noodzakelijk gevolg.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3