De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Regula Falsi methode- (Interval)

 Dit is een reactie op vraag 55848 
Srry dat ik zoveel vragen stel, maar ik ben echt wanhopig. Heb met de formule van C de berekeningen opnieuw uitgevoerd. Ik zal de antwoorden even noteren:
1e x - 1,05752
2e x - 1,07453
3e x - 1,07918
1,08042
1,08075
1,08083
1,08086

Kunt u me misschien laten zie hoe u dit in de GR heeft ingevoerd, ik denk dat ik ergens een fout heb gemaakt, want verder dan nulpunt 1,08086 kom ik helaas niet, dit lijkt echt een oneindige weg.

Ik wil u bedanken dat u mijn vorige vragen zo snel beantwoord heeft. Ik weet dat ik lastig ben, maar ik hoop dat u me kan helpen

Groetjes

123
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 juni 2008

Antwoord

b = 1,2 ; a = 1
f(b) = f(1,2) = 0,786 ; f(a) = f(1) = -1

c =
b - f(b).b-a/f(b)-f(a) =
1,2 - 0,786.1,2-1 /0,786-(-1) =
1,2 - 0,786.0,2/1,786 =
1,2 - (0,786 . 0,112) =
1,2 - 0,088 = 1,112

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3