De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Regula Falsi methode- (Interval)

 Dit is een reactie op vraag 55570 
Hallo,
Ik ben er nu achter hoe de methode werkt, bij de functie cosx-x kwamik er uit met de formule, maar nu heb ik een andere formule en kom ik er niet uit

ik heb de formule x6-x-1 en ben bezig met het tweede snijpunt, heb als interval 1:1,2 genomen, nu ben ik na vele malen de formule ingevoerd te hebben bij x=1,08087, maar hij verandert nauwelijks meer, ik wordt er echt een beetje depri van, want het nulpunt moet bij x=1,13472 zijn. Ik weet echt niet wat ik fout heb gedaan. Kunt u mij helpen alstublieft?

Dan nog een vraagje, waarom is deze formule zo opgesteld?

Heel erg bedankt alvast

123
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 juni 2008

Antwoord

Hallo

Tel eens goed na.
Vertrekkend van het interval [1 , 1.2] vind ik
na één keer : x = 1.11199
na twee keer : x = 1.1313 met f(x) = -0.034
Dat gaat dus de goede richting uit.

Voor de volledig uitleggen van deze formule verwijs ik naar de opgegeven website.

Zie Regula falsi

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 juni 2008
 Re: Re: Regula Falsi methode- (Interval) 
 Re: Re: Regula Falsi methode- (Interval) 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3