De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal met wortel en kwadraat

Wie kan mij helpen bij het oplossen van de volgende integraal:

òdx/(x2Ö(1+x2))

Maarte
Student hbo - vrijdag 25 april 2008

Antwoord

Maarten,
Stel Ö(1+x2)=xt®xdx/Ö(1+x2)=tdx+xdt. Hieruit volgt weer dat
(x-tÖ(1+x2)/Ö(1+x2)dx=xdt®dx/Ö(1+x2)=dt/(1-t2). Verder is x2=-1/(1-t2). Dusò=-t+C=-Ö(1+x2)/x+C.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 25 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3