De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cyclometrische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 55353 
Hallo Kevin,
Voor opgave 1 kom ik uit op x=1/2 en x=-1/2
Voor opgave 2 heb ik een vergelijking (na herleiding op nul:
4x3+2x2-3x-1=0 Ik kan hier geen nulpunten van vinden?
Ik heb de oefeningen uit interesse opgelost en vraag U wat raad. Is de eerste oplossing juist ? En de tweede oplossing ook?
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 23 april 2008

Antwoord

Hoi Rik,

Helaas, je oplossingen kloppen niet helemaal. Je hebt gelijk als je zegt dat x=1/2 een oplossing is van de vergelijking maar x=-1/2 is dat niet! Controleer dat maar eens door -1/2 in te vullen in de vergelijking. Dat komt omdat we de cosinus nemen van beide delen. En zoals je waarschijnlijk wel weet: het is niet omdat de cosinussen van 2 hoeken gelijk zijn dat de hoeken ook gelijk zijn.

Wat je tweede opgave betreft. Probeer die veelterm eens te ontbinden dat maakt het al een heel stuk makkelijker om de nulpunten te vinden.

Kevin
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3