De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet en inversie

Ik had 10 vragen, 7 heb ik opgelost, heb hulp nodig voor 3 vragen:

1)y=(x-a)2+B
0AX
0BY

iNVERSIE functie wordt gevraagd.

2)tanx=cos23x+sin23x
3)lim x naar a f(x)=1/(x-a)

Ik reken op uw hulp. BVD
Helena

Helena
Student hbo - maandag 14 april 2008

Antwoord

Beste Helena,

1) Trek van beide leden b af, dan heb je: y-b = (x-a)2. Uit de gegevens volgt dat y-b en x-a positief zijn, je kan nu de vierkantswortel van beide leden nemen en dan nog a optellen bij beide leden.

2) Wat is de vraag? Het rechterlid is gewoon 1, door de hoofdformule van de goniometrie. Voor elke hoek a geldt immers: cos2a+sin2a=1.

3) Als x naar a gaat, zal de noemer naar 0 gaan (terwijl de teller 1 blijft). De breuk gaat dus naar oneindig. Het teken hangt af van langs welke kant je x naar a laat gaan. Eigenlijk bestaat de limiet dus niet...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 april 2008
 Re: Limiet en inversie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3