De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gedeeltelijke inhoudbepaling cilinder

 Dit is een reactie op vraag 53738 
wat is de formule aub voor een gelijkaardige berekening

Jos

Joseph
Iets anders - maandag 7 april 2008

Antwoord

Hallo

Deze berekening is gebaseerd op de oppervlakte van een cirkelsegment (= cirkelsector min gelijkbenige driehoek)
Met r = straal van de cirkel en
$\alpha$ (in radialen) = middelpuntshoek van de sector = tophoek $\angle$AMC van de gelijkbenige driehoek)
is de oppervlakte van het cirkelsegment :
O = r2/2.($\alpha$ - sin $\alpha$)

De inhoud is dan de oppervlakte van het cirkelsegment vermenigvuldigd met de lengte van de tank.

q55148img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3