De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Polen laplacegetransformeerde functie

Beste,

ik heb de volgende laplace functie:

Y(S)=1/(S2+3S+2,5)

als we deze functie verder uitwerken en terugtransformeren komen we op het volgende:

Y(S)=1/(S+1,5)2+0,52 deze terug transformeren dan krijgen we uiteindelijk:

y(t) = 1/0,5 * e^(-1,5t) * sin(0,5t).

de volgende vraag in mijn opgave is hier een polenplot van te maken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken, is hier een standaard methode voor?

alvast bedankt voor uw antwoord!

gr

Edwin
Student hbo - zaterdag 29 maart 2008

Antwoord

De polen zijn die van de functie Y(s) en dat zijn, in dit geval, de nulpunten van de noemer: s=-1.5+0.5i en s=-1.5-0.5i. Die kun je zo in het vlak plotten.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3