De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Cos - wortel ?

 Dit is een reactie op vraag 54978 
Dag Tom,
Ik probeer altijd de goniometrische cirkel,met straal R=1 uit te leggen door er van uit te gaan de X-as rood te tekenen links van de oorsprong en de Y-s rood onder de oorsprong.( de andere assen blijven zwart bijvoorbeeld ) .Ik laat,met de definitie van Sin en Cos zien dat:
sin(a)=Y(1) en cos (a)=X(1) waarmede ik bedoel het stuk van de X as en de Y as die de waarde van de sinus en de cosinus van een hoek uitmaken (VB sin°=1/2 ,de helft van de Y as met de volle waarde Y=1).
Daar hebben mijn studentjes een goede boodschap aan en
zien direct in dat een cosinus van een hoek in het 2 de of 3 de kwadrant negatief is (roodegekleurde X-as )
Het is een hulpmiddeltje en mooi visueel voorgesteld.....
Groeten,

Rik Le
Iets anders - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

Beste Rik,

Je kan zo inderdaad op eenvoudige manier zien wat het teken is van de verschillende goniometrische getallen, als functie van de verschillende kwadranten waarin de hoek ligt. Ik laat je antwoord als reactie staan, misschien heeft iemand er iets aan.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3