De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Constructie parabool, ellips en hyperbool

het gaat dus om de volgende opgave,ik was een aantal dagen afwezig waardoor ik er niets van snap..
ik heb het blad upgeload...
http://img115.imageshack.us/img115/7650/wiskundeeo6.jpg

1)
Construeer de parabool met gegeven rechtlijn d en brandpunt F.--minimum 6 verschillende punten + top.Geef de vergelijking van de parabool y2=....De assen in een andere kleur.F(?,?)
ik weet gewoon niet hoe ik moet beginnen,en die assen mag je dat gewoon niet kiezen waar je ze tekent?

2)
x2/16+y2/9=1,y-as gegeven.De brandpunten zelf plaatsen.Construeer de ellips.---minimum 4 verschillende punten + toppen.De assen in een andere kleur.
Bereken c=?(dit is 7),F(?,?);F'(?,?)(brandpunten mag ik zelf plaatsen,maakt het uit waar ik ze zet??) |FF'|=...

3)
x2/16-y2/9=1
Construeer de hyperbool.De brandpunten zijn gegeven---minimum 4 verschillende punten + toppen.De assen in een andere kleur. + asymptoten.
Bereken; c=?(25?) F(?,?);F'(?,?) |FF'|=...

er werd gezegd dat het met passer moest maar hoe??

dank bij voorbaat.

sandri
3de graad ASO - zondag 2 maart 2008

Antwoord

dag Sandrina,

Heb je al op deze site gekeken? Daar staat heel veel uitgelegd over constructies van kegelsneden.
Wat jouw eerste vraag betreft:
bedenk wat de definitie is van een parabool. Zoek zes punten die even ver van F als van d afliggen.
Je mag de assen zelf kiezen, maar niet helemaal zelf, omdat er staat: y2=...
Dat betekent (gezien het plaatje) dat de x-as horizontaal moet, en wel door het brandpunt F. Waar je de y-as kiest, mag je zelf weten, maar de ene plek is handiger dan de andere.
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3