De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partitiele intergratie?

Ik heb problemen een start te maken met de volgende intergraal:
(z+13)/(z3+6z2+13z)dz ik dacht eerst om alles door z te delen, maar volgens mij is dan partitiele intergratie niet meer mogelijk.
Kunnen jullie mij een opstapje geven om verder te gaan.

Alvast bedankt

Rowin
Student hbo - donderdag 14 februari 2008

Antwoord

Probeer de vorm te schrijven als:
A/z+(Bz+C)/(z2+6z+13) (breuksplisten)
Er moet dan gelden
A(z2+6z+13)+Bz2+Cz=z+13

(A+B)z2+(6A+C)z+13A=z+13
Los dan het volgende stelsel op
A+B=0
6A+C=1
13A=13.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3