De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebroken negatieve exponent

Kunt u mij uitleggen hoe ik van 64^-1/2 naar 1/8 kom? Het lukt mij niet dit te beredeneren.

Johan
Iets anders - zaterdag 9 februari 2008

Antwoord

64$^{-\frac{1}{2}}$=1/(64$^{\frac{1}{2}}$=1/√(64)
aangezien 8·8=64 is √(64)=8.
Dus 1/√(64)1/8.

I.h.a.
a-p=1/ap
a$^{\frac{1}{2}}$=√(a)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3