De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omrekenen van graden naar radialen en andersom

Hoi,

Ik ben bezig met het maken van een programma die een oscilloscoop moet simuleren, maar....
Ik kan er niet uitkomen hoe ik moet omrekenen tussen graden en radialen.

Willem
Leerling mbo - zaterdag 16 november 2002

Antwoord

180° komt overeen met $\pi$ radialen.
Voor het omrekenen kan je het volgende schema gebruiken:
  • hoek in graden $\to$ deel door 180 vermenigvuldig met $\pi$ $\to$ hoek in radialen
  • hoek in radialen $\to$ deel door $\pi$ vermenigvuldig met 180 $\to$ hoek in graden

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 november 2002
  Re: Omrekenen van graden naar radialen en andersom  



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb