De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Priemgetallen

Ik kreeg voor wiskunde deze opdracht:

Tussen n2 en (n+1)2 ligt minimaal één priemgetal. Zoek dit eens uit voor n = 1, 2, ..., 10 en schrijf je resultaten op in een overzichtelijke tabel.

En dat snap ik niet!

maaike
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 14 januari 2008

Antwoord

Ga gewoon de diverse waarden voor n langs.
Neem n = 1. Dan zijn de grenzen 12 = 1 en 22 = 4 en daartussen zit priemgetal 3.
Neem n = 2. De grenzen zijn 22 = 4 en 32 = 9 met daartussen de priemen 5 en 7.
Enzovoort.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3